Про це він розповів на своєму каналі.

За словами експерта, є кілька способів, як Україна може протистояти російським ракетам, один із яких – це накопичити більшу кількість засобів зенітно-ракетних комплексів, тобто ППО типу Patriot або SAMP/T. Але це, стверджує він, довго і складно, треба працювати над іншою стратегією.

«Зверніть увагу, що у повідомленнях Повітряних сил була новина про те, що частина ракет не досягла цілей через роботу РЕБ. Радіоелектронна боротьба, яка працює, це цікавий спосіб», - зазначає Олександр Мусієнко.

Як він пояснює, було би, звісно, дуже добре, якби можна було ракету відправити у тих, хто її випустив, це в ідеалі, але ракету можна відхилити від великого міста, аби вона впала за межами населеного пункту. За словами експерта, добре, якщо ракета впаде десь у полі, водоймі, лісі, де немає людей, аби збитки були мінімальні.

«І ось це те, що випробовується зараз. Це один зі способів протидіяти. Бачите, що це не є неможливо. Я вам наведу порівняння з тим, як працює росія по ракетах GMLRS до HIMARS, як вони намагалися їх відхиляти і в них виходило у певні моменти. Ми так само можемо працювати. Тим паче, що по РЕБах, радарах і всьому, що цього стосується, в України було і виробництво, і можливості, і фахівці. Над цим потрібно працювати», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ланг розповіла, хто буде наступним президентом США та чи підтримає він Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко прокоментував знищення російських А-50 та Іл-22.