Про це він розповів на своєму каналі.

«Звичайно, що це назвуть сценарієм. Ви зверніть увагу, що ніхто не спростував, тобто я маю на увазі суть, як це може розгортатися. Сказали, що навчання, так, але ніхто не спростував, не сказав, що це фантазія автора і вона не має нічого спільного із реальністю», - зазначає Олександр Мусієнко.

А тепер, констатує він, треба аналізувати, для чого BILD опублікував цей матеріал, який, очевидно, виданню свідомо надали німецькі органи влади. На думку експерта, це превентивна функція, аби продемонструвати росії, що у НАТО є план, тому думати про ескалацію не варто.

Інакше, зазначає він, росії доведеться мати справу з 300 тисячами військовослужбовців, 30 тисяч із яких забезпечить Бундесвер, решту – інші країни. До того ж, додає експерт, і це ще не враховуючи техніки, сил, засобів, це тільки про особовий склад, НАТО вже готує протидію.

«Ми не можемо на 100% ствердити, що так воно і буде, тому що не завжди так стається, як описується. Але ми розуміємо, що зараз дуже багато країн Європи розглядають сценарій про те, що такі бойові зіткнення з росією можуть відбутися. Хтось раніше, хтось пізніше, і вони готуються цьому протидіяти. Це сигнал росії, що не варто цього робити», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Себастьянович розповів, що не так із нашим держапаратом і фінансуванням.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи може Україна відхиляти російські ракети з курсу і знешкоджувати.