Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як зазначає експерт, усі ми пам’ятаємо про претензії Угорщини до України, що у нас з 2015 року відбувається страшний тиск на угорську меншину у Закарпатті. Принагідно він нагадує, що за це треба подякувати Порошенку, але загалом у ситуації треба розібратися і не підмінювати поняття.

«Якщо брати Закарпатську область, то там живе десь біля 1 мільйон 300 тисяч громадян України, і лише 50 тисяч людей – це угорці. Хочу нагадати, що з цих людей дуже мало хто розуміє і розмовляє українською, вони, на жаль, розмовляють російською і угорською», - зауважує Георгій Біркадзе.

А Угорщина, констатує він, хоче, щоб ці люди могли спілкуватися угорською мовою, вивчати її у школах і вчитися нею. Як пояснює експерт, ми не заперечуємо, це може бути, але тоді хай дзеркально це все відбуватиметься і в самій Угорщині: українські школи, українська мова, заклади української культури, тощо.

«А не так, як наш терорист-сусід завжди вимагав, чому не навчають російської. Так я щось не бачив українські школи у російській федерації. Тому я вважаю, що має бути справедливість», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
"Vodafone" зробив важливе попередження, яке обурило українців – в чому причина Магнітні бурі у липні: українців чекає дуже важкий місяць За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову В Україні пенсіонерам дозволили відмовитися від виплат: у чому суть "маніпуляцій"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, як вкиди про Залужного шкодять державі.

Також Знай.ua писав про те, що Єрмолаєв пояснив, чому ООН не може зупиняти війни та запобігати конфліктам.