Про це вона розповіла в інтервʼю Геннадію Кірії в авторському проекті «Увага: Кірія» на каналі MY.UA.

Як розповідає депутатка, закон, прийнятий у 23-му році, автором якого вона теж є, стосувався лише соціальної гарантії того, що забір і зберігання репродуктивних клітин буде за рахунок держави, а до другого читання там з'явилася правка про утилізацію.

«Особисто я планувала подавати правку до вступу закону у дію, щоб прибрали цей пункт. Це питання було б вирішено ще до березня. Але в соцмережах дуже швидко піднявся галас. Дякуючи всім своїм колегам, ми дуже швидко напрацювали новий законопроєкт», - зазначає Оксана Дмитрієва.

За її словами, питання утилізації прибирається, клітини іще три роки після, не дай Боже, загибелі нашого військового або військової зберігаються за рахунок держави. А далі, продовжує гостя програми, має бути прописаний заповіт щодо того, як людина хоче розпорядитися своїми клітинами.

«Це питання щодо нашої свободи. Це свобода людини, яка сама вирішує, що робити з її репродуктивним матеріалом. Ми зіткнулися з дуже багатою кількістю питань, які треба вирішити на загальному рівні і прописати в один загальний закон по репродуктивному здоров'ю, що буде стосуватися всіх українців. Відповідно, повинні бути внесені зміни до Цивільного кодексу і ще до багато інших законів. Над цим треба працювати не один місяць», - пояснює Оксана Дмитрієва.

Популярні новини зараз
Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, які ракети нам можуть передати разом із F-16 і чому це важливо.

Також Знай.ua писав про те, що Потапенко розповів, чому в Україні не спрацювали регіональні стратегії розвитку.