Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

На думку гостя програми, перед виборами адміністрація Байдена дуже зацікавлена в тому, щоб вирішити бодай одне якесь геополітичне питання. Якщо з Україною, констатує він, справа затягується, то є ще Ізраїль, який міг би погодитись на створення палестинської держави.

«А створення палестинської держави – це знаковий варіант. Тобто те, з чим не могли впоратися політики з 1948 року, а Байден скаже: «А я впорався». Це, можливо, дасть йому дуже сильний поштовх і дуже сильний початок для того, щоб таки пересилити Трампа, незважаючи на те, що шансів на це стає дедалі менше», - пояснює Соломон Манн.

Щодо ж Ірану, розмірковує аналітик, то насправді він має свої цілі: це зберегти свої анклави, зберегти хуситів як свій передовий загін в арабському світі, поширювати ідеологію шиїзму, адже іранське керівництво насамперед ідеологічне. Тобто, констатує він, Ізраїль – не головна проблема Ірану, він хоче посилити свій вплив у цьому регіоні.

«Звичайно, хусити, сирійський алавіти та «Хезболла» в Лівані – це їхні передові загони, які вони використовують для того, щоб просунутися вперед і завоювати більше могутності в регіоні, і таким чином просувати свої шиїтські цінності. Цьому протистоять Саудівська Аравія та деякі інші країни, які сповідують іслам сунітського штибу», - розповідає Соломон Манн.

Популярні новини зараз
Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новак розповів, чому республіканці та демократи не можуть домовитися про допомогу Україні.

Також Знай.ua писав, що Атаманова розповіла, чи буде нове вторгнення росіян на Харківщину.