Про це він розповів на своєму каналі.

«Лиманський напрямок. Ворог мав частковий успіх у районі населеного пункту Терни, витісняв наші позиції за допомогою вогню артилерії та інших засобів. Наші сили провели контратаку, намагаються фактично відкинути ворога, але там розширилася сіра зона. Тобто тривають бойові дії, ворог тисне і на Білогорівку, намагається і на Лиманський напрямок, і в районі Серебрянського лісництва, тобто вони так само активізувалися», - розповідає Олександр Мусієнко.

Загалом же, констатує він, мета і характер руху росіян зрозумілі. Якщо говорити про Куп’янський напрямок, зазначає експерт, то це захоплення Куп’янську, вихід на Оскол і потім з’єднання з угрупованням у Лимані, а Лиманський напрямок – це чітко прямий рух на Захід з метою вийти на північ Донецької області, її повне захоплення.

«Це те, що вони ставлять як мінімум до виборів путіна у березні. А далі вже наступ піде на спад. Це помітно по тому, що вони несуть великі втрати, і плюс математичні розрахунки. Починаючи з 2022 року, їхній наступальний цикл становив близько 5 місяців. Так було у 2022, так було у 2023, і так буде у 2024. Тобто розвинути якийсь оперативний успіх їм навряд чи вдасться, наші сили стримують», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманова розповіла, чи буде нове вторгнення росіян на Харківщину.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе прокоментував ситуацію із допомогою від США у 61 мільярд.