Про це він розповів на своєму каналі.

За словами експерта темп операції російських військ щодо Авдіївки не може бути розвинений, але разом з тим ситуація дуже складна. Тому що, пояснює він, боротьба вже йде фактично і в районі місцевої забудови, про що є неодноразова інформація, і так само фланги, і Первомайське, куди ворог намагається просуватися.

«Знаючи нову команду головнокомандувача, тобто новий Генеральний штаб, можливо, вони вдадуться до певних цікавих нестандартних дій: зараз вони нанесуть контрудар в іншому місці. Тобто всі сили будуть зараз кинуті на інший напрямок на фронті, можливо, Шахтарський, можливо, Вугледар, можливо, Кринки, можливо, інший, і фактично там буде нанесений потужний удар по ворогу, аби зняти напругу, яка є на сьогодні день в Авдіївці», - пояснює Олександр Мусієнко.

Як він підкреслює, ворог не буде очікувати такого контрудару, і тоді ми зможемо перехопити ініціативу на якійсь ділянці фронту. Водночас експерт попереджає, що це дуже ризиковано, тому що може бути ця спроба невдала, і, звичайно, можна понести втрати в ході такого. Але, констатує він, якщо контрудар вдасться, це вирішить багато питань, це зніме тиск зараз на угрупування яке, є в Авдіївці, це дасть змогу нам стабілізувати ситуацію там, можливо, дещо відсунути клешні.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Старіков заявив, що такі точки, як Авдіївка чи Бахмут, краще залишити та перейти на другий підготовлений ешелон.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко пояснив, які проблеми нам створює наявність Starlink на окупованих територіях з боку російських військових.