Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, ймовірно, путін буде все ж таки ставити не на напад на країни Балтії чи Фінляндію, а на те, щоб досягнути своєї мети насамперед в Україні. Зокрема, зазначає він, йдеться про заявлену мету окупувати повністю Донецьку, Луганську області, а от щодо Запорізької і Херсонської, то це ще менш ймовірно у короткостроковій, навіть середньостроковій перспективі.

«Фінляндія вже є членом НАТО, і тому це дуже небезпечно – перевіряти на слабо, чи активують США 5-ий пункт Договору і чи завдадуть, наприклад, ядерний удар. Тому ці ризики є вкрай великими і овчинка, як то кажуть російською, не коштує. Тим паче, росія за часів СРСР має вже сумний досвід нападати на Фінляндію, 1940 рік, це все обернулося сотнями тисяч загиблих і Пірровою перемогою. Тому не думаю», - пояснює Максим Ялі.

Водночас він зауважує, що останні місяці ми бачимо величезний шквал статей у New York Times, The Washington Post, Bild, де йдеться про те що все пропало, що всіх захоплять. За словами експерта, треба розуміти, що підписують ці публікації політологи, експерти, і вони дуже полюбляють гроші.

«А росія коштів на це не жалкує. І ось такий створюється фон негативний, тому що ключова мета у довгій війні – це зламати дух спротиву українського народу. І саме через таких журналістів проплачується і виникають ці матеріали, які, на жаль, наші ЗМІ, не розуміючи цих шкідливих наслідків і цілей, цитують, поширюють і нагнітають», - підсумовує Максим Ялі.

Популярні новини зараз
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, як Захід має відреагувати на вбивство Навального.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, чи піде Залужний на президентські вибори.