Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Це дії по нанесенню ударів у глибоких тилах, наприклад, Storm Shadow, SCALP-EG на 300 км, HIMARS, M270 на середній тил, це резерви, це те, що підтягуються війська, відповідно, логістика, і це знищується за 80-70 км. І, зрозуміло, види озброєння, це артилерія, ракетні системи, мінометні системи, САУ, і одномоментна дія Сил спеціальних операцій у тилах і на флангах ворога, там, де він не очікує», - розповідає Микола Маломуж.

Як він підкреслює, це має бути саме одномоментно, це стратегія, яка нові зміни підходів, нову підготовку спецоперацій, підготовку конкретних спецпідрозділів до таких дій, це і ГУР, і СБУ, це робота у глибоких тилах росії за допомогою безпілотників, це мають бути удари по російських аеродромах, пускових установках, складах, нафтобазах, об’єктах ВПК.

«Рекомендував я, мої колеги, всі вийти з таким сценарієм дій, тоді ми би випередили, можливо, розгортання позицій і на території України, і, можливо, мобілізацію в росії. Було б не до мобілізації, тому що потужні удари наголо розбивали б їх, і тоді вони думали би, як себе захистити вже на території росії», - пояснює Микола Маломуж.

Тим не менш, зазначає гість програми, тут нам завадив той факт, що затримується допомога, яку нам так обіцяли наші союзники, ми отримали не достатньо для підготовки таких потужних операцій. Тобто, підкреслює він, це дуже важлива складова – високоточна зброя, літаки F-16, ATACMS, Taurus, потужні радіолокаційні системи, які створюють електронні щити і проти ракет, і проти шахедів, і проти багатьох керованих ракет або КАБів.

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чи блокують протести європейських фермерів поставки зброї Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, чи дійсно є ризики нападу росії на країни НАТО.