Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

За словами експерта, законних підстав для протестів на кордоні поляки сьогодні не мають, а ми до 2025 року маємо право не платити мит. Тому, запитує він, що вони від нас хочуть? До того ж, додає експерт, у 2023 році Україна імпортувала з Польщі товарів на 6,6 мільярдів євро, а експортувала – на 4,7 мільярдів, тобто розрив – 1,9 мільярдів.

«Вони заробляють – ми не блокуємо. Сьогодні негативне сальдо на їхню користь. І ми сьогодні можемо побачити, що в наших магазинах велика кількість продуктів (ред. – польських), і вони дешевші, ніж наші, тому що вони (ред. – поляки) отримують від Євросоюзу пільги, дотації, а ми, на жаль, ні», - пояснює Георгій Біркадзе.

Водночас, зазначає він, ті виробники, які постачають в Україну товарів майже на 7 мільярдів, чомусь мовчать про те, яке беззаконня відбувається на кордоні. Якщо ж ми хочемо якось вирішити це питання, констатує експерт, то тут протестувальники мають трохи подумати головою і згадати, яку високу ціну сьогодні платять українці на фронті. На його думку, поляки або не розуміють цього, або дуже раді за гроші це робити.

«Я впевнений, що вся маячня, яку ми бачимо, все це блокування організувала росія», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ніранжан розповів, коли закінчиться конфлікт між Україною та росією.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чому росія все ще може воювати.