Вона про віднайдення історичного зв’язку українців з природою та нашою ідентичністю, яку сьогодні намагається знищити росія.

«На сьогодні в Україні п’ята частина заповідного фонду відчула на собі наслідки бойових дій. Шкода, завдана заповідним територіям України за два роки повномасштабного вторгнення, вже складає 7,3 млрд грн. І це лише те, що ми можемо зараз оцінити. Тут не враховані унікальні заповідні території, які досі окуповані. Після їх звільнення Збройними Силами України, збитки, на жаль, лише будуть збільшуватися», – заявив під час відкриття виставки перший заступник Міністра Олександр Краснолуцький.

Олександр Краснолуцький
Олександр Краснолуцький

Сьогодні на лічильнику вже понад 2,2 трлн гривень загальної шкоди довкіллю через бойові дії. Однак, жодна цифра не охопить ту цінність, яку природа має для українців. Те, як українці віками взаємодіяли з природою, сформувало нас як народ і зробило нас тими, ким ми є. Від того, як ми дбаємо про довкілля у часи війни, залежить спадщина майбутніх поколінь. І ця виставка – саме про цей взаємозв’язок.

Завдяки проєкту кожен може пізнати українську культуру крізь призму природи й навпаки – природу через культуру. У ньому тісно переплітаються наука, фольклор та етнографічні елементи. У ньому наше минуле, теперішнє і майбутнє.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу
Показати ще

Дякуємо всім причетним до створення виставки. Це важлива частина просвітницької роботи, яку ми робимо разом заради нашого майбутнього.

Виставка представлена у співпраці Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та Всесвітнього фонду природи WWF-Україна, у партнерстві з Музеєм Івана Гончара, проєктом APENA 3, що фінансується Європейським Союзом, проєктом з оцінки шкоди довкіллю Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за підтримки уряду Швеції.