З початку повномасштабного вторгнення легше визначити корпоративну соціальну відповідальність. Вона має компанії, які допомагають фронту, підтримують гуманітарні ініціативи та піднімають моральний дух людей. І багато в чому це залежить від внутрішньої політики та власників компанії.

Тож хто тримає Космолот і як сьогодні живе бізнес, що зарекомендував себе як соціально відповідальний?

Про власників

Cosmolot - це компанія, яка організовує та проводить ігри в онлайн-казино. За кілька років свого існування вона стала одним із лідерів ринку азартних ігор. Юридично ТОВ «Спейсикс» володіє ТМ Космолот. А, у свою чергу, засновником цієї компанії є Сергій Потапов.

У серпні 2023 року в організації з'явився ще один співвласник. Ним став британський інвестор Арнульф Дамерау. Він тепер володіє значною частиною акцій бізнесу та збільшив його капітал.

Разом із новим співвласником у бізнес прийшли й іноземні інвестиції. За словами самого бізнесмена, Україну він розглядає для фінансових вкладень уже давно і вважає, що ІТ-технології тут розвинені на хорошому рівні.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Плюси від такої інвестиції у суто український бізнес:

  • капіталізація та збільшення потужностей компанії;
  • поява нових робочих місць;
  • створення вигідних умов, які можуть залучити молодь та переконати її не виїжджати з країни.

В умовах військового стану інвестиції та збільшення капіталу означають додаткове збільшення допомоги для ЗСУ. Оскільки Космолот активно допомагає військовим, зростання прибутку впливає і можливості компанії.

Крім того, новий інвестор налаштований вивести Cosmolot на західний ринок. А це може залучити новий потік інвестицій і такий крок може краще познайомити іноземців із нашою країною, що потім позитивно впливатиме на туризм та інші сфери.

Про податки

Розвиток бізнесу, залучення нових інвестицій та капіталізація мають ще один наслідок. Завдяки цьому зростає податок, який компанія сплачує до державного бюджету. Наприклад, за три квартали 2023 року Cosmolot заплатив близько 1,6 млрд грн. податку. Сюди входять єдиний податок, податок на прибуток і на дохід.

Так новий інвестор Космолот та його ідеї щодо розширення компанії позитивно вплинуть на економіку.

Про соціальну відповідальність

Соціальна відповідальність Космолота проявляється у його ініціативах крім основної діяльності. Компанія від початку свого існування, ще до появи нового співвласника, зайняла чітку проукраїнську позицію. Сьогодні вона ніяк не змінилася, а лише зміцніла.

Особлива рекламна кампанія

У Космолота з'явилася спеціальна «пекельна» реклама, яка мотивувала людей об'єднуватись навколо нашої спільної мети — перемоги у війні. Їхня реклама стала справжнім культурним опором. Інформаційні кампанії виконують кілька завдань:

  • мотивують переходити українською мовою;
  • закликають відмовитися від радянської та російської культури, закенселивши їх остаточно;
  • підтримують українські традиції.

Якщо на початку персонажі були наповнені сатирою та іронією, то сьогодні до них приєднуються ще й освітні герої.

Військові ініціативи та допомога армії

Cosmolot вибрав собі на сьогодні основний напрямок у корпоративній соціальній відповідальності – підтримку армії та фронту. За словами представників Космолота, вони мають намір допомагати до перемоги нашої країни.

З лютого 2022 року компанія витратила на допомогу військовим понад 130 млн. грн. Сюди входять:

  1. Передача окремим підрозділам машин із причепами, радіостанцій, тактичних пристроїв, тепловізорів, Starlink, плотерів та іншої важливої ​​техніки.
  2. Створення флоту Сosmolot Airlines з БПЛА Punisher. Загалом у рамках ініціативи передали на фронт 50 багаторазових дронів, які можуть залітати у тил до ворога.
  3. Ініціювання платформи Brave Inventors. Вона об'єднала розробників та інвесторів, виробників зброї та волонтерів, військових експертів та держслужбовців.
  4. У січні 2024 року компанія профінансувала для передачі на фронт 35 штурмових гвинтівок Bren2 та 2 великокаліберних кулемета DShK machine gun на суму 6 млн грн. Цю зброю отримав розвідувальний батальйон.

Висновки

Хоча зміни у планах та капіталізації бізнесу з'явилися, але поява нового інвестора не змінила напряму соціальної відповідальності Космолота. У будь-якому випадку, Cosmolot продовжує підтримувати ЗСУ загалом і окремі підрозділи та бригади зокрема.