Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Я не задоволений прокуратурою. Приклад можу навести. Те, що там розповідають, що вони закінчили розслідування справи Майдану, розслідують дуже багато справ по Бучі, все це гарно, але у мене конкретне питання. Я знаю про конкретні дії у корупції в Києві, а де прокуратура?», - зазначає Георгій Біркадзе.

До того ж, додає він, йдеться же не тільки про столицю, це свавілля відбувається і в інших містах. Зокрема, експерт розповідає про Вінницю, от люди скаржаться, що там дорогу за 3 мільйони побудували, сям побудували, а винна в цьому влада на Банковій. Він підкреслює, що центральна влада не має стосунку до Вінниці, є міський голова, і він вирішує, де які дорогу будувати.

Як пояснює експерт, ті, хто у всьому звинувачують Зеленського і центральну владу, очевидно, взагалі не розуміють, як у державі відбуваються процеси, хто за що відповідає. Отож, констатує він, скрутна ситуація із прокуратурою не тільки у Києві чи Вінниці, але й в інших містах.

«Тому я вважаю, що сьогодні нам потрібно змінювати всю цю систему, а передусім – це судова система, а після цього вже правоохоронні органи, також СБУ. Я взагалі вважаю, що СБУ не повинна займатися економікою, в СБУ повинні займатися безпекою, але не економікою», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський розповів, наскільки об’єднане сьогодні українське суспільство.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як корупція може погубити майбутнє України.