Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Президент на своїй пресконференції сказав, що ми втратили 31 тисячу людей. Я виходжу з того, що сказав президент. Президент же має розуміти, що він взагалі говорить, і має відповідати за свої слова. А у нас із вами сьогодні сектор безпеки оборони складає за різними оцінками, точної цифри ми не маємо, десь 1,2 млн громадян», - зазначає Дмитро Разумков.

Тобто, констатує він, набрати 31 тисячу людей, взяти з цих 1,2 млн ж можна, це питання можна вирішити, але залишаються інші. Зокрема, політик зауважує, що у всіх заявах, які ми чуємо, різняться цифри щодо того, скільки людей потрібно мобілізувати: то 100 тисяч, то пів мільйона. І це, додає він, не кажучи вже про те, що цих людей треба одягнути, навчити, забезпечити зброєю, їм потрібно заплатити.

Також політик зазначає, що ухвалений закон про мобілізацію насправді дасть перші результати аж через пів року, тому що місяць – на його вступ у силу, два – на постановку в ТЦК, три – на навчання, і це навіть не говорячи про злагодження і доїзд до бригад.

«Це ж питання не виникло сьогодні. Я ж розумію, що верховний головнокомандувач мав би мати бачення в цьому процесі. І перекладати відповідальність на військових не треба, коли там лунають заяви, що от військові сказали, військові пишуть закон… Військові нічого не пишуть, військові воюють», - пояснює Дмитро Разумков.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, які цілі ставлять окупанти до президентських виборів у росії.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський розповів, наскільки об’єднане сьогодні українське суспільство.