Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

За словами експерта, не дуже зрозуміло, чому польські виробники не намагаються самі заспокоїти цих фермерів на кордоні. Адже, пояснює він, торговий баланс між Україною і Польщею на користь останньої, негативне сальдо на їхньому боці, вони заробляють на нас. Тому, переконаний він, польські виробники мали би вгамувати фермерів, адже їхні протести шкодять їхнім же компаніям, які продають свої товари в Україні.

«Уряд зайняв розпливчату позицію. Я просто слідкую за тим, як коментують окремі польські посадовці всю цю історію, звучить це таким чином: Україна має піти на по поступки. Видно, що вони заграють із частиною оцих виборців. Навіть тут можна ще пригадати цю справді обурливу історію зі збіжжям, вони вже, здається, три рази це вчинили, там уже ріпак пішов. Але ми не бачимо щоб, знайшли, хто це робив», - зауважує Олексій Якубін.

Окрім того, підкреслює гість програми, треба розуміти, що кордон України і Польщі – це не просто кордон України і Польщі, це кордон ЄС і України. Тобто, пояснює він, те, що там відбувається, це все ж таки багато в чому не лише є в юрисдикції національної влади Республіки Польща.

«Я тобі більше скажу. Коли Польща коли стала членом Європейського Союзу, вона віддала все в розпорядження Брюсселю. І зараз те, що вона робить, незаконно по відношенню до рішення Європарламенту», - підкреслює Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Разумков пояснив, що ухвалення закону про мобілізацію насправді не вирішить проблеми на фронті у короткостроковій перспективі.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як скоро російські льотчики почнуть відмовлятися виконувати бойові завдання.