Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як розповідає експерт, весь цей час Придністров'я жило завжди лише контрабандою, це становить 85% їхнього заробітку. За його словами, на території Придністров'я є металургійні, цементні заводи, і Україна постачала металобрухт, і там його переробляли, а на продукцію, наприклад, фурнітуру, якісь чушки, цемент ставили печатку «зроблено у Молдові».

«Приміром, така ж ситуація сьогодні в «лнр», «днр», вони виготовляють щось у себе, ставлять нашу печатку і відправляють 90% не в росію, а в Європу. Щоб ви знали, вони не торгували з росією, переважно вся торгівля йшла тільки в ЄС. Тобто ви розумієте, наскільки це все було на руку російському режиму», - пояснює Георгій Біркадзе.

До того ж, додає експерт, Придністров'я не сплачує жодних податків Молдові. Тобто, констатує він, Кишинів від цього нічого не отримував весь цей час, але боявся вступити у якусь конфронтацію з Придністров'ям, бо завжди за них вписувалася росія.

«Сьогодні ми знаємо ще одну інформацію, що якась мадам Гуцул приїхала до москви від Гагаузії і хоче допомоги, щоб росія допомогла Гагаузії. Це ще один район у Молдові. У мене питання: невже ця мадам не розуміє, що росія сама собі допомогти не може, не кажучи вже про те, щоб допомогти іншим?», - зазначає Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Разумков розповів, чому скасували виплату військовим у 30 тисяч.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, як кремль отримує інформацію від нашого Міноборони.