Про це він розповів у своєму блозі.

«Це означає, що триває робота з ліквідації корабельного угрупування ворога в акваторії Чорного моря, зі зменшення можливостей і потужностей. Чим більше знищується таких кораблів, тим менше спроможностей у ворога діяти», - підкреслює Олександр Мусієнко.

За його словами, відновити цей «Сергей Котов» росіянам буде складно, це треба або великими частинами везти у новоросійськ, окупований Севастополь чи Керч і там збирати (а ЗСУ цього не дадуть їм зробити), або провести його через Босфор з Балтійського моря, але тут уже Туреччина проти.

Отож, констатує експерт, російське корабельне угрупування у Чорному морі активно зменшується, зокрема, кількість потенційних носіїв «Калібрів», і відновленню все це не підлягає. І це все, підкреслює він, заслуга наших Сил оборони України, ГУР, Військово-морських сил, усіх підрозділів, які залучені до цього.

«Щоби проводити подальшу демілітаризацію в Криму. І ця робота, безумовно, буде тривати. Сьогодні сучасний корабель, і це дуже важливо, це втрати в обороні, це втрати у військовому плані. І кожен сторожовий патрульний корабель – це розчищання дороги для подальших атак, які будуть», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, що потрібно Китаю і що йому може запропонувати Україна.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чи готує Захід удар ЗСУ по Кримському мосту.