Про це він розповів у своєму блозі.

«Китай зацікавлений, щоб росія ослаблювалася і щоб російські ресурси падали за дешево, за безцінь фактично їм у руки, що зараз і відбувається, і Китай має довгострокові плани на освоєння Далекого Сходу, і він від цих планів не відмовиться. Тобто тим чи іншим способом вони прагнуть провести те явище, що називається китаїзація Сибіру, і будуть над цим працювати», - зазначає Олександр Мусієнко.

Водночас, додає він, Китай зацікавлений у стабільності торговельних шляхів, а тим часом єменські хусити атакують кораблі, тому згадується проєкт «Один пояс, один шлях», найбільший суходільний коридор від Китаю до Європи. Як зазначає експерт, товарообіг Китаю і ЄС доходить трильйона, тому запланований візит Лі Хуея і до Франції, про це будуть говорити.

І в цьому контексті, констатує він, важливо й українській стороні довести Лі Хуею своє бачення ситуації, що ми теж можемо бути залучені до цих торгових шляхів і для цього потрібно підтримати формулу миру Зеленського, а не потакати забаганкам росії. Тобто, пояснює експерт, треба працювати і поза театром бойових дій.

«Тому хочете налагодження торгівлі – ми теж у цьому зацікавлені, ми теж можемо з цього отримувати певні для себе зиски, але тоді це треба робити через установлення реально миру, а не просто чогось там, і миру справедливого передусім на базі міжнародного права», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, що путін боїться висадки чужих військ не в Україні, а вже в росії, очевидно, згадав громадянську війну та «Антанту».

Також Знай.ua писав про те, що Разумков прокоментував ситуацію на кордоні з Польщею і заявив, що росія накачує цю ситуацію грошима.