Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Як зазначає гість програми, він про загрозу європейської континентальної війни говорить уже давно, зокрема через те, що, здійснюючи кроки на підтримку України, країни ЄС і НАТО фактично створили передумови для створення своєрідної стіни протистояння або нової Берлінської стіни.

«Її можна вже відчути. Від Арктики через фінсько-російський кордон, Балтію, польсько-білоруський кордон, фронт України, Чорне море до Середземномор'я, по суті, простягнувся цілий меридіан конфліктів. У ньому багато тонких місць. Він навіть виглядає зараз як своєрідний такий рів, рубіж, де концентруються збройні сили, де проводяться навчання. Частина цього меридіана вже у вогні, це російсько-український фронт», - пояснює Андрій Єрмолаєв.

За його словами, те, що ми спостерігаємо сьогодні, це фінансова, розвідувальна та матеріальна допомога Україні з боку партнерів, але ми не перебуваємо у військово-союзницьких відносинах із Заходом. Але проблема, наголошує експерт, полягає в тому, що сама оборонна війна, яку веде Україна, багатошарова, як пиріг, у якому є багато пластів, і ми, зокрема, вирішуємо свої проблеми: кордон і доля людей.

«кремль не приховує, що цією війною він вирішує і свої внутрішні проблеми, це війна, це мобілізація, це компенсація внутрішніх суперечностей, що накопичилися. Але натомість росія вирішує і проблеми історичні, для кремля важлива перемога символічно, тому що це перемога нового російського проєкту», - пояснює Андрій Єрмолаєв.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе заявив, що Придністров'я і так постійно створювало проблеми та збитки Молдові, а тепер ще цим вирішила зайнятися Гагаузією, попросивши допомоги у росії.

Також Знай.ua писав про те, що Якубін розповів, чи мають право польські фермери блокувати кордон із Україною.