Про це він розповів у своєму блозі.

«Якщо ми говоримо про публікацію в New York Times, яка казала про те, що по п'яти напрямках ворог наступає, то зараз наступальна активність російських військ скеровується в основному на три напрямки: це напрямок Бахмутський, напрямок на Часів Яр, це Авдіївський, і це напрямок Мар'їнка, Новопавлівський», - повідомляє Олександр Мусієнко.

Звичайно, додає він, це не означає, що на Куп’янському чи Лиманському напрямках немає бойових дій, ні, вони є, але ЗСУ стримують росіян і значних успіхів у них немає. Натомість, зазначає експерт, є певні тактичні успіхи на Бахмутському напрямку, росіяни намагаються торувати собі шлях до Часового Яру, де наші сили утримують панівні висоти, вони теж хочуть ними скористатися.

Загалом же, констатує він, оборона важка, дається взнаки нестача боєприпасів, але весь тиждень на цьому та сусідньому напрямках працював Сирський, де і повідомив, що будуть вирішувати питання додаткових сил, резервів і забезпечення.

«Тобто тим підрозділам, які зараз цього потребують щонайбільше, тому що у них найбільш активні бойові дії. І тоді логіка в цьому є, тому що зможуть знищувати якомога більшу кількість ворога, бо ворог підтягує сили з інших напрямків, коли визначає точки концентрованого удару. Тому ще більше ворогів поляже в українську землю», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко заявив, що ЗСУ успішно знищують вороже корабельне угрупування у Чорному морі у рамках демілітаризація окупованого Криму.

Також Знай.ua писав про те, що Єрмолаєв пояснив, чому російсько-український фронт загрожує континентальною європейською війною.