Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Останнім часом Німеччина зайняла досить цікаву позицію. З одного боку, вони посилили підтримку, і багато людей, які експертно займаються Німеччиною, німецькою політикою, говорять про те, що за останній рік вони зробили буквально прорив у підтримці України. Розуміючи, що таке німецька бюрократія, що таке європейська бюрократія, цілком можливо, що для Німеччини, її політичного класу це величезний прорив і прогрес. Але для нас не дуже великий прогрес, ми не відчуваємо цієї підтримки в достатній мірі», - зазначає Віталій Кулик.

Так, констатує він, Німеччина надає нам озброєння, гроші, потрібну техніку, але хотілося б і Taurus. До того ж, додає політолог, про це вели розмови досить давно, але, на жаль, незважаючи на обіцянки, на те, що була Декларація про наміри, німецьке керівництво було обережним й затягувало постачання Taurus, знаходячи різноманітні зауваження, зачіпки, виправдання.

«Зараз деякі мої колеги вважають, що це на руку Шольцу, що завдяки цьому скандалу Шольцу вдасться зістрибнути з теми постачання Україні Taurus, і ця тема буде засунута на невизначений термін. Тобто зараз цього не станеться, хоча Taurus – досить потужна зброя, якої ми потребуємо, це ракети середньої дальності, які можна використовувати далеко не тільки щодо Кримського мосту», - розмірковує Віталій Кулик.

З іншого боку, стверджує гість програми, цей витік показав, наскільки є прозорою для ФСБ німецька збройна організація та сектор безпеки. Адже, пояснює він, йдеться не тільки про цю розмову, ще раніше була інформація, що один із носіїв секретної інформації щодо ближнього округу Шольца втік у росію, що були розкриття російської мережі в системі Бундесверу, знайшли цих кротів, що військовослужбовці Бундесверу симпатизують різноманітним проросійським політичним силам у Німеччині.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максимуза розповіла, чи США допомагатимуть Україні далі, чим вони зараз зайняті і чи чекати нам НАТОвських військ на своїй території.

Також Знай.ua писав, що Єрмолаєв пояснив, чому російсько-український фронт загрожує континентальною європейською війною.