Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, у The Wall Street Journal з’явилася велика аналітична стаття про те, як українські спецпризначенці допомагали суданській владі воювати проти повстанців, яких підтримала росіяни, на боці яких діяли терористи з «вагнера», які мали плани на Судан, хотіли заволодіти всіма надрами і всім, що там є, зокрема і зброєю.

«росія активно проникає в Африку, вона звідти вичерпує ресурси, корисні копалини, діаманти, золото, багато чого іншого, потім це продає, отримує прибутки, за ці прибутки вона фінансує свої терористичні угрупування, так звані приватні військові компанії, здійснює вплив закордон, зокрема на африканські країни, і веде війну проти України. Тому відповідь очевидна: потрібно зменшити впливи росії у світі і вставляти їм палиці в колеса там, де тільки ми можемо. Вважайте, що це такі санкції в українській версії. Чим погано? Мені здається, чудово», - пояснює Олександр Мусієнко.

Також він зазначає, що Україні важлива підтримка різних країн світу, а за глобальний Південь іде боротьба, треба витісняти звідти впливи росії, щоб ці держави підтримували українську позицію. І в цьому контексті, констатує експерт, дуже добре, що наші спецпризначенці проводять таку діяльність, це теж поширення впливів, це теж допомога, таке не забувають, за таке дякують і залишаються вдячними надзвичайно довго.

«Розумієте, утворюється вакуум просто. Подивіться, Франція йде з Африки, росія починає там чинити безчинства, росія робить все, що завгодно, росія намагається отримати доступ до всього, що вона тільки може, підтримує там різні режими. І що? І вони отримують з цього доходи, вони отримують впливи, вони намагаються ці впливи поширювати на міжнародну арену. Тому очевидно, що цьому просто необхідно протидіяти, і це дуже сміливо», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям "Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чи дотиснемо ми Шольца, щоб він дав Україні Taurus.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, на яких напрямках зараз наступають росіяни.