Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

На думку гостя програми, не можна сказати, що зараз є якісь гарантії того, що у США нарешті ухвалять той законопроєкт про допомогу Україні, хоча щодо альтернативного дехто висловлює оптимізм. Так, констатує він, у Сенаті проголосували, але це нічого не гарантує, тому що більшість у Палаті представників належить республіканцям, і головна проблема у Трампі та його інструменті – Джонсоні.

«З моєї точки зору, питання стоїть таким чином: не дати цю допомогу до виборів президента. Логіка штабу Трампа, трампістів, навіть раціональної їх частини (тому що є ще ж нераціональна) полягає в тому, що не можна дати такий козир Байдену у вигляді допомоги на виборах. Це перше», - пояснює Віталій Кулик.

По-друге, зазначає експерт, допомога Україні – це інструмент входження в геополітичний порядок денний для Трампа. Тобто, розповідає він, вони хочуть відтягнути момент надання допомоги до інавгурації Трампа або хоча б перемоги його на виборах, а потім дати зелене світло.

«Наскільки мені відомо, ті ж самі політики від республіканської партії беруть участь в консультаціях і в діалозі не по просуванню спільного законопроєкту і по цій допомозі, а надають допомогу, як нам отримати на третіх ринках зброю, допомогу тощо. Розуміючи можливі збитки, можливі втрати, що це ризикована гра, що це може мати негатив у довгу тощо, вони створять таку подушку безпеки для себе, що ось нічого страшного, якщо це буде відкладено до листопада», - підсумовує Віталій Кулик.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, що операція українських спецпризначенців у Судані – це частина боротьби за глобальний Південь і позбавлення росіян ресурсів для війни.

Також Знай.ua писав про те, що Рейтерович розповів, чого росіяни добиваються своїм «Майданом-3».