Про це він розповів у своєму блозі.

«Польща не виключала, що війська НАТО можуть з'явитися в Україні. Про це говорив міністр закордонних справ Сікорський. У Польщі дещо інша, зрештою, позиція, попри те, яке там зараз неподобство відбувається на кордоні, але щодо безпеки і оборони позиція зрозуміла, що Україну потрібно підтримати, взаємодіяти і працювати. І вони не виключають введення військ, попри все, як би там не було. Німеччина виключає. Німеччина виключає і відправку Taurus. І тут постає питання, тому що фактично це дві французькі ідеї, які категорично не сприймають німці», - зауважує Олександр Мусієнко.

Як він зазначає, є попередня інформація, що США можуть надати Україні ATACMS на 300 км, от якщо би ця інформація з’явилася напередодні або в момент зустрічі Веймарського трикутника, було би ідеально. Адже в тому разі, пояснює експерт, Європа би побачила, що США не бояться ескалації, що зброя не застосовується по території росії, якщо є така вимога, що потрібно надавати зброю оперативно. Принагідно він нагадує, що так важливо отримати Taurus якомога швидше саме тому, що росіяни хочуть побудувати залізницю через окупований Південь, і тоді Кримський міст втратить значення.

«Відтак дуже важливо мати змогу бити зараз, і чим швидше, тим краще. Тому це (ред. – заява про ATACMS на 300 км) було б дуже добре, тому що це був би останній аргумент для Шольца. Ну, дивіться, уже Сполучені Штати, ваш хід, ви в коаліції чи ні, визначіться, зрештою, ви за європейські цінності на ділі чи на словах», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Лещинський розповів, де корупція просочується у сферу будівництва.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як «РДК» і Легіон «Свобода Росії» можуть переграти путіна.