Все дуже просто. Поки бізнес не збагне основних задач, функцій і вимог фінансового моніторингу, а сам фінансовий моніторинг не зрозуміє потреби бізнесу і різноманітність бізнес-моделей, взаємна протидія триватиме. Для компанії така взаємодія між фінансовим моніторингом та бізнесом може призводити до проблем, що зростають як снігова куля.

Серед них — некоректно налагоджені етапи системи протидії відмиванню коштів/фінансуванню тероризму та управлінню ризиками компанії: пробіли у процесах, хаотичні запити та ухвалення негативних та необґрунтованих рішень щодо клієнтів.

Також до проблем належить неправильно побудований ризикоорієнтований підхід, а також де-ріскінг, який є парадоксальним за своєю сутністю: коли фінансова установа (наприклад, банк чи фінансова компанія) припиняє співпрацю з клієнтом, уникаючи ризиків, замість того, щоб шукати методи боротьби з ними.

Фінансовий моніторинг може бути швидким, ефективним і прозорим — для цього потрібно знайти баланс між його вимогами та потребами бізнесу. Вдосконалення культури фінансового моніторингу починається з компанії.

Основний секрет — у спілкуванні. Найкраще формувати культуру фінансового моніторингу через комунікацію, адже обидві сторони мають розуміти, що їхня спільна робота важлива для фінансової стабільності всієї компанії.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще