Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, у Балтійському морі насправді відбуваються цікаві речі. Як він розповідає, у росіян там стоять системи джемінгу, вони підмінюють gps-координати, і, якщо подивитися на мапу, то десь біля санкт-петербурга чи кронштату буде стояти судно з прапором Мавританії, але насправді російський корабель. Отож, констатує він, там дуже потужно працює джемінг, протидронові пастки, приглушення сигналу.

«Я не знаю, можливо, вони українських дронів остерігаються вже і в Балтійському морі. Або є інший сценарій, тому що наші партнери дуже активно вивчають досвід України застосування морських дронів. І ось цей досвід вони так само переймають, британці, країни Півночі, Північної Європи», - міркує Олександр Мусієнко.

За словами експерта, він не виключає, що НАТОвські навчання, зокрема у Фінляндії, передбачають моделювання зокрема нанесення ударів по російським кораблям саме за допомогою дронів. Отож, констатує він, росія має вже проблеми і в Балтійському морі, вони захищаються.

«І це насправді відбувається так, як у Чорному морі, дуже схожі речі в Чорному морі, те ж саме. Якщо подивитись час від часу на мапу, можна побачити, що може стояти під африканським прапором зараз в районі Севастополя якийсь борт, якийсь корабель. Але це неправда, тому що це стоїть якийсь російський корабель, який вийшов і шифрується від української розвідки, намагається збити з пантелику. Але не збивають, тому що по ним дрони все-таки доходять по воді. Тому Балтійське море – це цікавий момент, бачите, як росія там захищається і робить це за прикладом Чорного моря», - розповідає Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що найбільше потрібно ЗСУ на цій стадії війни.

Також Знай.ua писав про те, що Золотарьов прокоментував заяву американського сенатора-республіканця Ліндсі Грема про необхідність посилення мобілізації.