Про це він розповів у своєму блозі.

«Так, армія – це зараз політика більше, аніж будь-які політичній партії. От така стала у нас сублімація на армії, політична сублімація. Саме тому і суспільство звертає таку увагу. Це щодо причин звернення уваги. А тепер щодо наслідків відсутності політики, публічні особи в армії почали робити де-факто політичне реноме», - зазначає Олесь Доній.

З цього випливає, пояснює він, що цивільна влада починає поступово сприймати армію як політичного конкурента. А це означає, продовжує експерт, що всі публічні особи будуть поступово або заміщуватися, якщо вони не з безпосереднього кола влади, або їм буде даватися вказівка не займатися такою публічною діяльністю, тут приклад Залужного показовий.

«І хоча Дмитро Лиховій чітко написав, підкреслив, що ніякої політики, на його думку, немає в його ротації, але ми ж з вами не знаємо, чому їх поміняли. Я абсолютно довіряю тому, що сказав Лиховій, я його знаю 30 років, але є логіка в заміщенні таких осіб. Тобто будь-хто, хто буде набувати певної відомості, популярності, і не зовсім підконтрольній владі, буде піддаватися ротації», - пояснює Олесь Доній.

Отож, констатує експерт, це сталось саме тому, що армія сприймається не лише суспільством як політичний інститут, а передусім владою, а політика, непідконтрольна владі, буде усуватися. На цей момент, на жаль, підсумовує він, від демократії ми відступаємо, і в цьому немає нічого веселого, це прикра констатація факту.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Доній – автор Концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що найбільше потрібно ЗСУ на цій стадії війни.

Також Знай.ua писав про те, що Золотарьов прокоментував заяву американського сенатора-республіканця Ліндсі Грема про необхідність посилення мобілізації.