Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

На думку експерта, зустріч польської та української делегацій щодо кордону не дала результатів, можливо, через те, що у Польщі наближають місцеві вибори, а також ще й будуть вибори у Європарламент у червні. Окрім того, зазначає він, на зустрічі дуже неадекватно поводився заступник аграрного міністра Польщі Міхал Колодзейчак, і це зауважила не тільки українська сторона.

«Також йому зауваження зробив і Туск, але він не звільнений. Чому? Я вважаю, що скрізь дуже стримано себе поводить Туск. Натискають на фермерів, і ми бачимо, що цей заступник агрополітики в Польщі - представник цих фермерів. Тому, якщо йому дозволяють так ставитись до нього, так лояльно, думаю, це таки більш політичний момент», - міркує Георгій Біркадзе.

Також експерт нагадує, що Польща – не тільки наш сусід, але й конкурент, це треба розуміти і поставитися до цього адекватно. Як він пояснює, поляки розуміють, що найближчим часом ми будемо у Євросоюзі, і для них це не дуже добре, адже гроші з фондів ЄС підуть саме Україні, а це великі суми.

«Тому Польща сьогодні буде робити все, щоби блокувати наш вступ у Євросоюз, я не кажу за НАТО. І тому все це, я вважаю, очікувано від Польщі. Ще раз хочу підкреслити, Туск не хоче сьогодні робити якихось різких кроків», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Саакян заявив, що до наших внутрішніх переселенців треба ставитися саме як до активу, це люди, які вже підняли і Запоріжжя, і Маріуполь до вторгнення.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чому кремль ніяк не завадив теракту у «Крокусі».