Про це він розповів у своєму блозі.

«Що стосується ворожого угрупування, де воно може з'явитися. Отже, сценарії можливі різні. І, звичайно, тільки переміщення російських військ і потім їхня концентрація на тих чи інших відтинках дасть можливість остаточно робити висновки про те, де ворог готується інтенсифікувати бойові дії, де він може продовжувати свій наступ», - зазначає Олександр Мусієнко.

На його думку, ми можемо чекати атаку з флангу, а це означає, що їм треба зібрати добре укомплектоване і оснащене зброєю угрупування зі 100-150 тисяч на Харківщину і Сумщину. Тільки от, зазначає експерт, у такому разі росіянам не вистачить сил на Авдіївському напрямку, у районі Часового Яру тощо, і тоді план захопити всю Донецьку і Луганську області провалиться.

За його словами, якщо згадати бронетанковий кулак окупантів в районі Тоненького, можна зрозуміти, що ворог діє за підручниками, тобто там, де мали успіх, потрібно його розвивати. А успіх, розповідає експерт, вони мали на Авдіївському напрямку, хоч і великою ціною.

«Поряд з цим російські війська можуть розраховувати на те, щоби накопичити певні сили і створювати обхідні маневри на інших напрямках, звідки вони можуть вести бої в районі прикордоння. А це якраз Харківщина, Сумщина. Це для того, аби українські сили не могли концентруватися в місцях нанесення ударів. Ось до цих сценаріїв готується українське командування, і застосовуються відповідні заходи», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дикий розповів, чи Європа сприймає серйозно загрозу війни з росією.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, хто може ввести свій контингент в Україну і з якою метою.