Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

Як зазначає гість програми, більшість європейських лідерів, на жаль, стурбовані не роллю України та її перспективами, а все ж таки власними внутрішніми труднощами, своїм діалогом із суспільством. Тим паче, додає він, у деяких країнах взагалі йде така риторика, мовляв, давайте відсидимося, може, пронесе, а може, це неправда, що війна піде далі.

«Не можна ніколи відкидати будь-який із варіантів розвитку подій. До цього потрібно бути готовим, тому потрібно продумувати найгірший розвиток ситуації. Хочеш миру – готуйся до війни, класичний вираз. Вони думають, що ця історія пройде повз них і що вони встигнуть домовитися. Цілком імовірно, що встигнуть. А якщо ні, то що тоді?», – розмірковує Віталій Дикий.

Крім того, нагадує він, зараз ми бачимо всю цю історію в НАТО, з пропозиціями Макрона, і якесь експертне управління при Бундестазі дало висновок про те, що, навіть якщо якась країна втрутиться в українське питання збройним контингентом, це зовсім не означає, що країни НАТО повинні об'єднатися і слідувати таким самим шляхом.

«Тобто вони самі собі там вигадують різноманітні відмазки, щоби якось не бути залученими навіть до тих схем і моделей, ситуацій, які викладав Макрон. У будь-якому разі ось ця різношерстість підходу до українського питання в європейському контексті просто стала очевидною», - наголошує Віталій Дикий.

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський назвав головні проблеми СБУ і розповів, як їх виправити.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чому Польща не розблоковує кордон.