«Сьогодні мистецтво стає одним із інструментів, способів відволіктися і побути в оточенні чудового кольору, першого образу, світла, абсолютного світла, і в оточенні робіт, які створив надзвичайно талановитий художник, українець Анатолій Криволап», - підкреслила директорка М17 Наталія Шпитковська.

Як пояснив куратор виставки Валерій Сахарук, він зрозумів, що ікона та абстракція дуже близькі, адже ікона, приклади якої представлені на цій виставці, - це жанр абстрактний, схематичний, умовний, де відсутня перспектива, індивідуальні риси персонажів. До того ж, додає він, як пишуть богослови, ікона не зображує Бога, а лише вказує на всевишній першообраз, звідси й назва – «Першообрази».

«Толік Криволап – це неймовірна людина, він абсолютно не схожий на українських художників. Він стоїть отак осторонь, тому що супер позитивний, у нього нереальне яскраве почуття гумору і повна відсутність корони. Я не знаю такого іншого яскравого живописця в Україні. Я пишаюся, що в мене є чотири його роботи, які він мені подарував, і вважаю, що Толік Криволап – це окреме явище в українському живописі», - пояснив художник та ведучий Сергій Поярков.

Як повідомляв Знай.ua, Яценко розповіла, чому Пугачова і Галкін зайняли проукраїнську позицію у війні.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Загайкевич розповіла, чому фільм «Довбуш» так вистрілив.