Про це він розповів у блозі Олеся Донія.

Як зазначає гість програми, він приїхав до Харкова у 20 років після радянської російської армії, і в перші ж дні навіть не міг відрізнити слово «перукарня» від «пиріжок». І далі, розповідає волонтер, він вирішив зрозуміти Україну через Шевченка, за 20 років він зібрав величезну колекцію «Кобзаря», понад 100 книг, виданих до Другої світової війни.

«Я помилявся багато разів у житті, єдине, чого я не соромлюся, - вибачитись, якщо аргумент проти аргументу і мене переконали, що я не правий. Так, я колись говорив свого часу і про червоно-чорний прапор, що його не буде в моєму місті. Шість разів за це вибачився публічно, можу сьомий перепросити, що я був у цій чортовій футболці «Беркут» тощо. Але, по-перше, я вважаю слово «вибачте» силою, а не слабкістю, якщо я не правий», - розповідає Юрій Сапронов.

За словами волонтера, він також погано знає історію України, почав вивчати, і ось його дуже зачепила книга Михайла Зигаря «Війна та покарання», перша половина якої розповідає про сучасність, а друга – про 300 років історії України. Виявляється, наголошує гість програми, росіяни не одне століття нас знищували.

«Ми – вільні козаки. Так, наче у нас там якесь слов'янське щось, все якесь спільне, але вони терпили, а ми – ні. У нас стільки Майданів буде, скільки треба, свавілля – підемо. Я, звичайно ж, почуваюся українцем, маю один паспорт, хоч Папа Римський нехай перевірить. Я українець», - наголошує Юрій Сапронов.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дикий попередив про майбутні скандали через посилення мобілізації.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як повітряні кулі плутають російські радари.