Про це пише портал Політека.

Проти демонтажу виступили архітектори, кияни та міська влада.

У КМДА заявили, що монумент є візитною карткою міста, сенс його зараз переосмислений.

Зазначається, що після професійного вивчення та консультацій з громадськістю робоча група КМДА з питань усунення пам'ятних об'єктів, пов'язаних з історією та культурою Росії та СРСР, з публічного простору міста Києва 19 січня цього року ухвалила рішення про збереження арки Свобода українського народу.

Також проти демонтажу виступив відомий архітектор Сергій Миргородський.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Кияни також виступають проти.

"Будинок Уряду України – у минулому Будинок Ради Народних Комісарів УРСР (під час Другої Світової-Гестапо! Жовтневий палац – у минулому управління Народного комісаріату внутрішніх справ (НКВС) УРСР. Підвали були перетворені на камери допитів. Український Дім – у минулому музей Леніна. "Маріїнський палац - Царський палац. Якщо так все руйнувати, то нічого не залишиться", - обурюються мешканці столиці, які висловлюють свою думку.

Нагадаємо, у травні 2022 року Київська міська рада ухвалила рішення перейменувати Арку дружби народів на Арку свободи українського народу. Пізніше було демонтовано скульптурну частину. Арки - фігури двох робітників, які символізували "возз'єднання" України та Росії.