Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Я впевнений в тому, що ці люди, 650 тисяч (ред. – чоловіків призовного віку за кордоном) не могли поїхати всі за один день. Тому що, хочу вам нагадати, 25 лютого 2022 року кордон був закритий, а якимось чином 650 тисяч опинились у Європі. Також хочу вам нагадати, скільки людей стали непридатних в армію тільки у 2023 році? 300 тисяч з’явилось непридатних у нас людей. У мене питання – а звідки ці люди?», - зазначає Георгій Біркадзе.

На його думку, ніяких поблажок нікому не повинно бути, і очевидно, половина із цих 300 тисячах непридатних - це просто ухилянти. Тому, констатує експерт, треба перевірити цих людей, які отримали зараз собі білий квиток, чи відповідає це дійсності, бо є ж такі люди, які купували його за 1, 3, 5, 10, 20 тисяч доларів, тут повинна бути справедливість.

Те, що відбувається з консульствами, міркує він, усе ж таки не правильно, навряд це дасть результат, але все ж таки треба зробити все, аби нам було кому захищати державу. На думку експерта, тут потрібен якийсь механізм, аби чоловіки з-за кордону повертались і працювали в Україні, адже у нас і дуже мало людей сьогодні працюють.

«Подивіться, що було в Ізраїлі. Я хочу вам нагадати, за 3 дні всі повернулись до Ізраїлю і захищали свою країну. Чому? А тому що там працює система, яка фіксує, де ти, і ти обов'язково повинен, якщо потрібно, повертатись до Ізраїлю. Чому в Ізраїлі можна так зробити, а в Україні – ні? Тому потрібно сісти і з юристами це відпрацювати, і зробити все, щоби чоловіки, які мають громадянство України, повертались. Вони повинні повертатись», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Комаровський розповів, чим відрязняється наша медицина від європейської.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як республіканці ставляться до України.