Про це він розповів у блозі Олеся Донія.

За словами гостя програми, він прихильник того, щоб жити по Конституції і по закону, це природньо для правової держави, але в Україні вийшла плутанина із воєнним станом і станом війни. Зокрема, розповідає депутат, у Конституції пише, що президент вводить воєнний стан у разі загрози нападу, тобто коли ворог скупчується біля кордонів і підтягує сили, тут же оголошується і мобілізація. У 19 пункті цієї же 106 статті пише, додає він, про стан війни у разі збройної агресії проти України, про використання ЗСУ, що у нас зараз і відбувається, але без оголошення цього ж стану війни.

«У разі загрози ми вводимо воєнний стан і готуємося до її відбиття, так говорить Конституція, а у разі прямої агресії проти нас ми входимо в стан війни. Це зовсім інший правовий режим, зовсім інший. Так у нас де-факто підготовка. У нас є загроза небезпеки державній незалежності чи у нас є пряма агресія? Ну, по-моєму, очевидна відповідь», - пояснює Валерій Карпунцов.

На його думку, все це пояснюється хіба що політичним лихварством, але також аргументують усе це тим, що після оголошення стану війни ми не можемо технічну допомогу отримувати, гуманітарну, якогось характеру чи військову, але звучить як від лукавого. Як підкреслює депутат, якщо у нас є війна, то союзники або є, або нема, і міжнародне право не забороняє нам допомагати.

«Тут нема нічого дивного, просто хочуть і воювати, і торгувати, як завжди. І тому от нас, можливо, і змушують не визнавати стан війни, - стверджує Валерій Карпунцов.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, як республіканці ставляться до України.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко оцінив результати наступу рф та оборони ЗСУ.