Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Навіть якщо не нацпарк, а якісь насадження, це ж ресурс громади. Вони мають із цим ресурсом працювати, можливо, там якусь зону відпочинку зробити, можливо, там якийсь бізнес взагалі зініціювати. Як можна все це віддати державному органу, який тобі просто не дозволить нічого там робити і за все буде брати цю корупційну складову, м'яко кажучи? І де тоді тут регіональний розвиток? Тобто держава сама зараз забирає серйозний ресурс місцевого розвитку», - коментує Олексій Буряченко.

Передусім гість програми зазначає, що взагалі є відомим прихильником децентралізованих моделей і вважає, що Україні дуже потрібна постійна політика посилення децентралізації всіх процесів, які тільки можливо.

Зокрема, розповідає експерт, він виступав за децентралізацію, коли говорилося про доступні в інтернеті послуги та різноманітні сервіси або енергопостачання. Щодо останнього, пояснює він, то всі казали, що централізовані теплосистеми – це дешево, логічно та економічно вигідно, але російські ракети насправді все це перекреслили.

«Я завжди був прихильник за децентралізовані системи у різних галузях усюди, де це тільки можливо. Тому, коли ми говоримо про ліс… Я людина із Закарпаття, для мене ліс… Ну, для мене очевидно, що лісові масиви можуть бути у власності громади, і їх можуть створювати громади, і мають бути взагалі стимули, які би заохочували кожну громаду створювати свої лісові масиви і господарювати на цих лісах», - пояснює Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз
У Києві хочуть переглянути тарифи на опалення: скільки доведеться платити "Фронт затухне, полетять ракети": відомий астролог стривожив прогнозом на липень для України Можливо, це другий шанс: українським абітурієнтам змінили результати НМТ - остаточні бали можуть здивувати Українців очікує подорожчання двох комунальних послуг: кому готуватись до тарифного "нокауту"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кулик пояснив, про що буде саміт миру у Швейцарії і чи будуть далі переговори з рф.

Також Знай.ua писав про те, що Сейраш розповіла, чи виб’ють ЗСУ окупантів із Харківщини.