Бо з процесуального боку до Углави взагалі немає претензій по справі з імовірним витоком даних із НАБУ. На цьому в інтерв'ю Telegraf наголосив ексзаступник Генерального прокурора України Давид Сакварелідзе.

«Суто процесуально я не бачу жодних обґрунтованих претензій до Углави. Все це – медійне. За великим рахунком, ця справа має розслідуватись Держбюро розслідувань, а не управлінням внутрішнього контролю НАБУ», - сказав Сакварелідзе з приводу обвинувачень активістами Углави у причетності до можливого витоку інформації з НАБУ.

Наприкінці травня САП разом із Нацполіцією провели обшук у одного з детективів НАБУ у справі про витоки. Між тим, тоді жодних імен і фактів не було оприлюднено. Однак антикорупційні активісти без результатів офіційного розслідування призначили на роль відповідального за витік Гізо Углаву.

«Наразі є кримінальна справа, яку відкрила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, і з якоїсь причини всі деталі цієї справи відомі активістам, які звинувачують у зливі інформації інших», - звернув увагу ексзаступник Генпрокурора.

На його переконання, організована активістами проти Углави кампанія з дискредитації свідчить як раз про його бездоганну репутацію. А активісти, що на нього нападають, таким чином хочуть отримати вплив на структуру, яку «вважають своєю». Углава їм у цьому заважає. Активістам треба «прибрати людину, яка їм не подобається і не на побігеньках у них».

Популярні новини зараз
Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Ексзаступник Генпрокурора відкидає навіть гіпотетичну можливість причетності Углави до скоєння злочину: «Углава служить цій країні 10 років бездоганно. Якби таких, як він, було більше в силових структурах, Україна жила б інакше. Ми маємо бути йому вдячні, а не знищувати його репутацію».

Активісти ж, за словами Сакварелідзе, вже давно втручаються у роботу правоохоронних органів і не тільки. «Без їхньої згоди та благословення ніхто не має права на існування або як мінімум на успішну історію».

Він попереджає: якщо буде посіяна недовіра до керівників правоохоронних органів, які довгі роки співпрацювали з міжнародними та громадськими організаціями, розпочнеться хаос.