Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Це й те, й інше, з огляду на те, що війни зараз постіндустріальні, тобто вони інші. Ось російсько-українська війна вивчатиметься у військових академіях та у військовій історії, військовій науці. Я б її назвав, знаєте, дивною війною. Це війна третього, четвертого, п'ятого покоління, навіть із елементами шостого покоління», - зазначає Олег Старіков.

За його словами, це війна з елементами інформаційної складової, яка стоїть на першому місці, потім лінія бойового зіткнення, війна у наземній, повітряній, морській сфері, кіберпросторі, електромагнітній сфері. До речі, додає експерт, не було ніколи, щоби в електромагнітній сфері, а тут з'явилося, космос ще задіють, взагалі все нове.

Тому, констатує він, це й тиск, бо до повномасштабного вторгнення було 200 тисяч, тепер 500, такі кількості, як у Другій світовій війні саме на європейському театрі воєнних дій, і це оперативно-стратегічне угруповання.

«І вони що постійно роблять? Накопичують, накопичують... Навіщо? Для того, щоб виконувати свої стратегічні завдання, пов'язані з тиском на нас в інформаційному та військовому плані, виконувати завдання, так звану стратегію гойдалки чи тактику гойдалки, тримати напругу. І наступне – змушують нас використовувати усі ресурси, які є», - пояснює Олег Старіков.

Популярні новини зараз
Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову 5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співак розповів, навіщо Україні багато договорів про гарантії безпеки.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський розповів, чи є у нас комусь воювати і чи пройде вдало мобілізація.