Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«У наших сьогоднішніх умовах укрупнення фактично безальтернативне, тобто з цієї позиції ми можемо вже відштовхуватися і йти далі. А проблема є в комунікації, проблема є в донесенні бачення концептуального не тільки для колективів, вузів, які мають об'єднуватись, але і до студентів, до абітурієнтів, до стейкхолдерів, до роботодавців», - зауважує Олексій Буряченко.

За словами гостя програми, він подивився перелік щодо цих об’єднань, і йдеться там про морські спеціальності, залізничні, десь 15% загальних різних класичних спеціальностей. Однак, зауважує експерт, база підготовки всюди різна, і це буде проблема, а також є ризик втрати наукової школи, що ми бачили під час об'єднання харківських університетів.

Принагідно експерт згадує 2016-2017 рік, два заклади вливалися в один новостворений, а зараз йдеться про приєднання, і це ключове. Як він пояснює, коли йдеться про приєднання, то у виграшних умовах той, до кого приєднують, тому не важко зрозуміти, який заклад освіти більше постраждає від цього.

«Скажу позицію свого голови комітету, він виступав і виступає за створення регіональних центрів науки. Тобто, якщо ми маємо якийсь регіон, нам не потрібно 20 університетів, котрі ледве-ледве функціонують. Хай буде це 1, 2, 3, 5, не знаю, якась кількість, котра реально зможе на щось претендувати. Бо я знаю університети, де в одному корпусі і гуртожиток, і навчальні корпуси, і адміністративний корпус, і все в одному корпусі, бо більше нічого немає», - розповідає Олександр Позній.

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Старіков заявив, що російсько-українська війна вивчатиметься у військових академіях.

Також Знай.ua писав про те, що Бюн розповіла, чи справді кадирівці були в Рижівці і чи підуть знову.