Про це він розповів у своєму блозі.

«Поки звільнено невелику групу жінок із колонії під Пітером, і неясно, чи стане така практика масовою. Військові вербувальники, як зазначає New York Times, почали об'їжджати жіночі в'язниці по всій європейській частині росії минулої осені, проте досі навіть тих, хто виявив бажання завербуватися, залишали у в'язницях без офіційних пояснень», - повідомляє Олександр Мусієнко.

Як він розповідає, в одній із в'язниць із 400 ув'язнених жінок погодилися на службу лише 40, тобто це 10%, і невідомо, які ролі вони виконуватимуть на фронті, хоча серед пропозицій – посади снайперів, бойових медиків, радисток терміном на один рік із обіцянкою помилування та зарплатою 2000 доларів на місяць.

«Ось так, вони чоловіків уже забрали з в'язниць, тепер мобілізують жінок. Безумовно, це вкотре приклад того, що фактично росія набирає людей, але те, що вони йдуть до в'язниці, те, що вони беруть найманців, свідчить, що вони розуміють, що масштабна мобілізація і розширення меж мобілізації в росії може призводити до погіршення соціально-психологічної обстановки, суспільних настроїв. Тобто десь є ця оцінка, путін тому і не оголошує великої мобілізації», - пояснює Олександр Мусієнко.

Отож, констатує експерт, так-сяк росіяни поповнюють свої втрати, зараз це десь 30 000 на місяць, тому наше завдання – робити поріг втрат вищим, вищим, і вищим. А для цього, додає він, потрібно ще більше засобів ураження, ще більше можливостей, ще більше носіїв зброї, боєприпасів, снарядів.

Популярні новини зараз
Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, кому зараз найбільше загрожує росія своїми ядерними навчаннями.

Також Знай.ua писав про те, що Золотарьов розповів, чи справді така ефективна мобілізація, як про це говорять.