Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, і в Україні всі, і Зеленський, і західні фахівці, експерти, політики, представники влади сходяться на тому, що дійсно на Харківщині вдалось зупинити ворога, зокрема і завдяки праву на застосування західної зброї по території росії, по території Білгородської, Курської областей.

«Значного, великого прориву російським військам на фронті зараз не світить, як би вони не старалися. Що б вони не робили, скільки б вони не кидали своїх сил, не рахуючись із втратами, але, зрештою, цього не вдається в повній мірі. Тому що завжди залишається в активі? А в активі залишається сценарій ядерного шантажу», - розповідає Олександр Мусієнко.

Як пояснює експерт, плани навчання «Запад» (це російсько-білоруські навчання в Білорусі), які відбувалися і у 2019, і у 2022 році, і раніше, передбачали одним із етапів моделювання завдання ядерних ударів тактичною зброєю по Польщі, країнах Балтії, навіть Данії. Тобто, констатує він, росія підняла старі плани часів Холодної війни, і йшлося там про перекриття Балтійського моря.

«Зараз уже ці плани не реалізувати, що б росія не робила, з точки зору Балтійського моря, тому що вона там явно в меншості, і розклад сил, флотів, озброєнь і можливостей прибережних держав явно на користь НАТО тепер, перевага у них і чисельна, і сумарна. Але сухопутний контингент і питання ядерної ескалації нікуди не зникли. Отже, таким чином ці навчання зараз, які відбуваються, більше загрожують країнам Балтії, Північної Європи, Польщі, ніж Україні», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чи отримає Україна дозвіл від США бити по москві та кремлю.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, наскільки захищена Сумщина від ворожих ДРГ.