Про це він розповів у своєму блозі.

Тобто, констатує експерт, Швейцарія пропонує звернутися всього-на-всього до Міжнародного кримінального суду і владнати питання з ордером на арешт путіна, аби той міг долучитися до Саміту миру. І це, підкреслює він, свідчить про те, що відбувається з міжнародним правом узагалі.

«Ми бачимо, які є складнощі, наскільки недосконале (ред. – міжнародне право) і наскільки зараз вирішує ще право сили. Тобто, попри всі світлі ідеї, які були, попри те, що мають працювати норми, мають працювати закони, мають працювати правила загальноприйнятні для всіх і ті правила і норми, яких дотримуються для того, щоб життя не перетворилося в хаос, руїну, розруху…», - коментує Олександр Мусієнко.

Саме тому, стверджує експерт, ми бачили, як до деяких країн на Саміті миру все ж таки дотягнулися руки росії та Китаю. Зокрема, нагадує він, є країни глобального Півдня, які не підписали комюніке, очевидно, що агресор зацікавив їх в економічному плані.

«І тому ще є серйозно робота, завдання над тим, як працювати з глобальним Півднем і не тільки. Це великий пласт роботи зокрема і з Китаєм для того, щоби намагатися змінити їхню точку зору, щоб вони долучалися до комюніке, щоб вони підтримували Україну, продовжували тиск на росію», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський розповів, що робити з людьми, які не хочуть воювати.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як росіяни намагаються зірвати поставки F-16 Україні.