Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, у нього ще давно була непопулярна думка, яку багато хто критикував, про те, що після гибелі Раїсі Іран отримує можливість розвернутися на Захід, що вигідно було би і Україні, і навіть певним іранським політикам. Тобто, зазначає він, це буде в тому разі, якщо на президентських виборах переможе прозахідний кандидат, який буде проти росії і за відновлення ядерної угоди.

«Так от зараз відбувся перший тур. У ході першого туру перемагає Пезешкіян, він давно в політиці, є прихильником західного курсу, прихильником відновлення діалогу про ядерну угоду. Тобто те, що в росії називають «западники», - повідомляє Олександр Мусієнко.

Як він зазначає, насправді Пезешкіян провів потужну виборчу кампанію. Експерт розповідає, що він їздив у найбільш протестні регіони, які виступають за прогресивні цінності, за права жінок тощо, де компактно проживає азербайджанська громада, виступив перед громадянами азербайджанською, його зустріли оваціями, оплесками, стадіони і площі були переповнені.

«Фактично можна сказати, що в нього є шанси перемогти у другому турі більш консервативного кандидата, а це означає, що Іран має шанс на рух на Захід. І це було б дуже добре для нас. Пішла зараз активна інформація, що росія планує підписати з Іраном таку ж угоду, яку вони підписали з Північною Кореєю – про партнерство, про взаємну військову допомогу тощо. Я сподіваюся, що у разі перемоги Пезешкіяна жодної такої угоди не буде підписано і Іран візьме більше прозахідний курс, антиросійський», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, як морські дрони Sea Baby знищують російські кораблі.

Також Знай.ua писав про те, що Тагієв розповів, чому Китай приєднався до осі зла, а не до цивілізованого світу.