Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

«З усіх країн Євросоюзу Угорщина демонструє найбільшу залежність принаймні від офіційних російських фінансів в газовій сфері. Заяви персонально Орбана критичні щодо фінансування збройної підтримки України, вони наявні, їх можна пришити до справи. Ми не можемо стверджувати, що наговорив ці заяви йому путін персонально, але те, що зменшення фінансової і збройної підтримки України в інтересах путіна, ми можемо стверджувати», - констатує Олесь Доній.

Отож, стверджує він, заяви Орбана шкодили інтересам України, і при цьому його прийняли в Києві. А відтак, додає експерт, розмови про те, що Угорщина стане чи хоче стати новим посередником, як раніше Туреччина, у переговорах між Україною та рф, мають ґрунт.

На його думку, зараз складається така ситуація, коли за можливість бути посередником можуть бути і змагання: Туреччина, яка цим уже займалася, Швейцарія, де був Саміт миру, ОАЕ або Саудівська Аравія, які брали участь в обміні військовополоненими.

«І тепер сюди вривається от цим візитом і головуванням в ЄС ще Орбан. Тобто у нас як мінімум 4 майданчики вимальовуються для ймовірних або неймовірних переговорів. Чесно кажучи, мені важко повірити, я поки бачу російський інтерес, я не бачу українського інтересу. І хвилююсь за те, що може відбутися, але враження, що нас підштовхують саме до такого сценарію», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Чи може Україна "включити" ЧАЕС і забути про відключення світла: багато хто цього не знав "Фронт затухне, полетять ракети": відомий астролог стривожив прогнозом на липень для України Кабмін ухвалив важливе рішення щодо пенсій українців: що буде з виплатами Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, чому відбулася ракетна атака на аеродром Миргород, які там збитки і чого добиваються росіяни.

Також Знай.ua писав про те, що Старіков повідомив, чи буде новий наступ росіян на Півдні.