Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

За словами експерта, найцікавіше, що рецепти, як стати світовими лідерами, як стати розвиненою державою, давним-давно відомі. Цим рецептам, зауважує він, слідували Південна Корея, Сінгапур, Малайзія, а ми цього досі не зробили.

«Тому що ми не думали, а просто займалися карго-культом. Знаєте, мені нагадували наші 30 років незалежності те, що ми сидимо на свинофермі і дивимося на сусідній палац, що там власник щоранку виходить і їсть круасан, і ми кажемо: «Ну, ми тепер хочемо жити, як він, давайте ми вранці будемо їсти круасан». Який круасан? Тарганів треба потравити, треба гній повиносити, треба город скопати», - розповідає Олексій Толкачов.

Тобто, констатує він, якщо ми хочемо стати світовими лідерами і також вранці їсти круасан, то відомо, що треба робити, і почати з відновлення управління, управлінської системи в країні. Експерт стверджує, що за 30 років ми її повністю зруйнували, і всі байки про підвищення заробітних плат, про дерегуляцію, про зменшення чиновництва – маячня повна, бо проблема того, що Україна некерована, полягає у відсутності двох компонентів з трьох у системі управління. Як він пояснює, система складається з керування, контролю і відповідальності, і от останніх двох елементів у нас ніколи не було.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чи можливе повернення до Стамбульських переговорів.

Також Знай.ua писав про те, що Співак розповів, чи справді поїздки Орбана – це підготовка до миру.