Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами експерта, візит Моді до москви готувався довго, і після удару по «Охматдиту» скасувати його було складно, тому цей візит сильно вдарив по прем'єру Індії. Також, зазначає він, можна помітити, що до москви Моді прибув у білому одязі, а ось на зустріч із путіним прийшов уже у чорному, тож навіть за кольорами це вже символічно.

«Чому Моді у москві? Пункт перший - це торгівля Індії та росії, вірніше умови цієї торгівлі. Це дуже важливо, тому що, якщо ми подивимося дані статистики, то 40 з гаком мільярдів доларів – імпорт Індії товарів до росії у 2022 році, 60 млрд – у 2023 році. Тобто здається, що торгівля росте просто блискавично. Але диявол криється у деталях», - розповідає Іван Вус.

Як він пояснює, Індія купує у росії дуже багато нафти і платить у рупіях, а це не вільно конвертована валюта. Тому, констатує експерт, виходить такий механізм: російські компанії відкривають свої рахунки в Індії, і туди приходять рупії, а ці рупії з цих рахунків піти не можуть. За оцінками аналітиків, зазначає гість програми, станом на перший квартал 2024 року на руках у росіян накопичилося рупій на 39 млрд доларів, і вони нічого не можуть із ними зробити.

«І останній рік Індія всіляко намагалася збільшити торгівлю, росія всіляко намагалася сказати, що знаєте, а давайте ми змінимо правила. Але, знов-таки, навіщо Індії змінювати вигідні їй правила, про які її просила росія? Звичайно, Індія, це не хотіла робити. Тому головною, на мою думку, метою візиту Моді було сказати путіну: «Дивися, я до тебе приїхав, я тебе пошанував, але в обмін на це жодних змін в умовах платежів не буде», - пояснює Іван Ус.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Філіпенко заявила, що обіцянки Трампа насамперед варто розглядати як обіцянки.

Також Знай.ua писав про те, що Рохов пояснив, чому імперське зло росії не померло з розпадом СРСР.