Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

«НАТО створювалось як система колективної безпеки проти тогочасного Радянського Союзу, умовно східного блоку. Тобто це було умовно колективне зло, імперія зла, а це була імперія добра. Було хибне припущення, що з розвалом Радянського Союзу оця імперія зла зникла. Але вона ж нікуди не зникла», - зауважує Руслан Рохов.

На думку гостя програми, цю ситуацію можна порівняти із сюжетом «Володаря перснів», коли Саурон, здавалося би, зник, його вбили, його більше немає, але ж його сутність жевріла в осерді зла, і він готувався до відродження.

І от росія, стверджує експерт, це таке недознищене ядро імперії, яке продовжувала мислити імперськими амбіціями, відновленням своїх впливів, забрати назад щойно звільнені з тюрми народів нації, повернути назад в орбіту впливу. І вони ж крок, нагадує він, за кроком йшли до цього, нарощували собі економічні, військові спроможності.

«Спробували один конфлікт у Грузії, пам'ятаємо, не беручи до уваги багатьох інших гібридних, які були. Це було безпрецедентно, де вони офіційно «Іду на «Ви». І що Захід зробить? Потім був Крим із частиною Донецької, Луганської областей. А потім 2022 рік. Тому що вони не отримали відсічі, гідної реакції. Виходить що НАТО, яке було створено для стримування імперії зла, не виконало свою функцію», - пояснює Руслан Рохов.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, як Захід має відповісти росії на удар по «Охматдиту».

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів, як Україні вибитися у світові лідери.