Про це він розповів в авторській Програмі Геннадія Кірія «Увага: Кірія».

«Ми самі собі на біду побудували з облігацій таку фінансову піраміду, і от прийшов час, треба розраховуватися. У країні війна, економічна криза, відповідно, грошей нема на повернення цих приватних боргів. І дійсно ми стоїмо перед загрозою, залишається місяць фактично уряду, щоб домовитись відстрочити, реструктуризувати ці борги, інакше доведеться по цих зовнішніх приватних боргах оголошувати дефолт», - пояснює Андрій Павловський.

З іншого боку, міркує він, дефолт – це не так уже й страшно, через це проходили багато країн і не раз, наприклад, Аргентина, хоча погіршаться фінансові показники, рейтинги, ми потрапимо у список боржників, що не добре для майбутніх інвестицій. Однак, підкреслює екснардеп, тут дилема: можна знову брати кредит, щоб погасити цю заборгованість, але знову доведеться все повертати, і тут є ризик скотитися до рівня деяких латиноамериканських чи африканських країн, які закладають все державне майно і природні ресурси.

«Мене дивує, що Україна у такому складному становищі, війна, стікає кров'ю країна, і чому уряд боїться навіть підняти питання, щоби хоча б частину цих боргів списати, враховуючи ситуацію. Нагадаю, що Польщі у більш сприятливих економічних умовах, у мирний час пробачили 35 млрд доларів зовнішнього боргу. Просто пробачили, списали. То чому ж з України не хочуть навіть мільярда списати?», - зауважує Андрій Павловський.

Окрім того, зазначає гість програми, тут є і частково провина наших урядовців, бо на початку війни велика група конгресменів США звернулися до міжнародних фінансових інституцій, щоб вони списали борги з України, а міністр фінансів Марченко сказав, що нам цього не потрібно, щоб нам краще давали по 5 млрд доларів щомісяця, хоча і цього не давали, і борги залишилися.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, чому Україні необхідна допомога Польщі у збивання російських ракет.

Також Знай.ua писав про те, що Ус розповів, чому після удару по «Охматдиту» прем'єр Індії все ж таки обіймався з путіним.

https://youtu.be/ZiXGR5OD6sQ