Про це він розповів у своєму блозі.

«В ідеалі як би Польща це мала зробити? Польща мала би дати можливість своїй авіації, своїм F-16 літати, наприклад, у небі над територією Волинської області і Львівської, до прикладу, і там виконувати ці завдання. Тобто там збивати певні цілі – або ракети, або дрони», - міркує Олександр Мусієнко.

У такому разі, пояснює він, Польща допомогла би нам і покращила ситуацію з ППО, ми би передислокували певні ті системи і засоби, які є на Заході України, ближче до Центру, до Сходу, до Півдня, туди, де вони потрібні.

«Але пропускати через НАТО – це цю ідею фактично закрити, це може тривати дуже довго. Хіба що інші держави, члени Альянсу продемонструють, як це можна зробити, як цього можна досягти і без рішень НАТО», - пояснює Олександр Мусієнко.

Однак, констатує експерт, якщо вже цей підхід неможливий, то потрібно говорити про більшу кількість систем ППО, літаків і кількість ракет як до ППО, так і до літаків, щоб вони могли виконувати функції протиповітряної оборони в українському небі. На його думку, це був би найбільш дієвий шлях, бо, якщо це все проводити через НАТО, воно може затягнутись, і не факт, яке буде рішення.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Філіпенко розповіла, чи варто справді побоюватися Трампа у разі перемоги.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як путін заохочує Індію не визнавати воєнні злочини росії.