Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, найважливішим у цьому саміті НАТО у Вашингтоні було підсумкове комюніке, де зазначено, що шлях України до НАТО є незворотнім. Тобто, констатує він, чітко зафіксовано, що Україна вступить у НАТО, хай там що би не казав і не робив путін, як би він не лютував і не погрожував.

«Чому важливо записати і зафіксувати, що невідворотній (ред. – вступ України у НАТО)? Тому що однин із пропагандистських наративів, який росія намагається поширювати, мотивуючи фактично цю агресію проти України, - це те, що Україна не має бути членом НАТО, Україна має бути позаблоковою, нейтральною державою, скоротити Збройні сили, не нарощувати свою обороноздатність тощо. Це постійні вимоги, хотілки росії. Тепер тут фіксується що цього не буде, тому що шлях України до НАТО є незворотнім. І це дуже добре, що є така фіксація», - пояснює Олександр Мусієнко.

Окрім цього, додає експерт, великий плюс у ще одній зафіксованій позиції: розглянути членство України в НАТО можуть тоді, коли буде консенсус і коли Україна буде готова. Тобто, констатує він, немає прив'язки, що тільки у 2030 році чи у якомусь іще.

«Але і мінуси в тому, що занадто тут розмите формулювання з точки зору того, коли ці умови будуть виконані і коли всі члени Альянсу будуть мати єдину консенсусну стовідсоткову згоду, яку потрібно для ухвалення рішення в НАТО. От тут виникають поки що запитання», - зауважує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманова розповіла, що росія не буде зупинятися із терактами і отруєнням води.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко пояснив, чому Україні необхідна допомога Польщі у збивання російських ракет.